PREVERI PONUDBO Z BREZPLAČNO DOSTAVO
0 Košarica
Dodano v košarico
  V košarici je toliko izdelkov:
  Imaš 1 izdelek v košarici
   Skupaj

   Pogosta vprašanja o pisarniških stolih (FAQ)

   1. SERVIS IN VZDRŽEVANJE STOLOV? 

   Za vse artikle kupljene v našem podjetju tudi po preteku garancije nudimo servisne storitve kot npr. menjava plinskega dvižnika, mehanizma, ponovno oblazinjenje obrabljenih sedišč v blago po vaši izbiri, menjava koles, krakov…

   Povezava na servis

    

   2. KATERI STOL PRIPOROČATE?

    Izbira optimalnega stola ni vedno enostavna naloga. Ljudje smo različni, tako pri delovnih navadah kot po telesnih dimenzijah. Prav tako so različni pisarniški stoli.

   Eno od poglavitnih vprašanj, ki si ga morate zastaviti je, koliko časa boste pisarniški stol uporabljali - je to samo za kratek čas oz. občasno delo ali boste sedeli  6-8 ur dnevno ali več? 

   Če je stol namenjen samo za občasno uporabo, potem je večina stolov primernih, za večurno sedenje pa je potrebno malo več razmisleka in predvsem upoštevati nekatere razlike med posameznimi modeli.

   Poglavitne razlike, ki jih je treba pred nakupom upoštevati:

   • Potrebujete globlje ali krajše sedišče – odvisno od vaše velikosti oz. dolžine nog 
   • Višjo ali nižjo ledveno oporo naslona – odvisno od vaše velikosti & osebnih preferenc
   • Bolj ali manj poudarjeno ledveno oporo – odvisno od osebnih preferenc 
   • Mehkejšo ali bolj trdo oblazinjenje - odvisno od osebnih preferenc 
   • Potrebujete ročna opirala – imate roke med delom naslonjene na mizo ali na ročna opirala
   • Potrebujete vzglavnik za podporo glave / vratu?
   • Bi raje sedeli na pisarniškem stolu, ki je oblazinjen v mrežasto blago (večja zračnost) ali v blago/usnje, ki nudi drugačen občutek pri sedenju?
   • Višji ali nižji plinski dvižnik – odvisno od vaše velikosti oz. dolžine nog 

   Naš generalni nasvet je vedno isti – kot pri kupovanju oblek je tudi pri izbiri pisarniškega stola le-te pred nakupom (vedno!) potrebno preizkusiti.

   V našem razstaven salonu imamo vse modele na voljo za testiranje, čez celotni postopek vas vodimo z individualnem pristopom ter pomagamo z nasveti glede ergonomije, funkcionalnosti in primernosti glede na vaše specifične želje in potrebe.

   Tako boste najlažje in najhitreje skozi način eliminacije prišli do dveh ali treh modelov, ki vam najbolj ustrezajo, potem pa se lahko na podlagi cene, izgleda in udobja odločili, kateri je pravi za vas. 

   Preveri ponudbo pisarniških stolov

    

    3. KAKŠNA JE RAZLIKA MED OTROŠKIM IN NAVADNIM STOLOM?

   Ena od pomembnih stvari pri izbiri otroškega stola (od cca. 4 do cca. 12 let) je globina sedežnega dela. Sedišče namreč ne sme biti (pre)globoko!

   Otrok mora sedeti tako, da se njegov hrbet vedno dotika naslona oz. da mu le-ta nudi podporo hrbta, noge pa morajo biti v kolenskem pregibu pod kotom cca. 90*, pomembno pa je tudi to, da je plinski dvižnik čim nižji, tako da se s podplati v celoti dotika tal. Če ne gre drugače, se lahko uporabi tudi podnožnik za noge

   Dodatna (priporočljiva) možnost je tudi drsna plošča sedežnega dela, saj lahko na ta način podaljšate dobo oz. uporabnost pisarniškega stola, ki ga otrok uporablja tekom rasti.

   Primer stola z drsno ploščo
   Otroški stoli

    

   4. JE STOL ŽE SESTAVLJEN?

   Pri določenih modelih vam ponujamo obe možnosti, tako da se lahko pred nakupom odločite sami. Če so stoli nesestavljeni, vam ob nakupu avtomatično priznamo 5% popust.

   Praviloma je montaža nesestavljenega stola enostavna, pri nakupu dobite pisna navodila ter potrebno orodje, poleg tega pa imate na naši spletni strani tudi video navodila.

    

   5.  KAKO JE Z DOSTAVO?

   Pri pošiljanje po pošti so stoli praviloma nesestavljeni. Sestavljane stole pošiljamo le po dogovoru, saj je pošiljanje bolj zahtevno (in dražje) zaradi velikosti samega paketa. V primeru večjega nakupa vam stole dostavimo mi in so praviloma že sestavljeni.

    

   6. IMATE PISARNIŠKI STOL Z GIBLJIVIM SEDEŽEM?

   V našem prodajnem programu imamo tudi takšen pisarniški stol in sicer model Dynamic MOTION. Pod sedežnim delom ima vgrajen dodaten gibljiv mehanizem, ki omogoča rahlo premikanje sedeža v vse smeri, daje občutek večje mehkobe pri sedenju, pri tem pa še vedno omogoča stabilno sedenje.

   Pisarniški stol z gibljivim sedežom - Dynamic Motion

    

    7. ALI LAHKO STOL PRED NAKUPOM PREIZKUSIM?

   V našem razstaven salonu imamo vse modele na voljo za testiranje, čez celotni postopek vas vodimo z individualnem pristopom ter pomagamo z nasveti glede ergonomije, funkcionalnosti in primernosti glede na vaše specifične želje in potrebe.

   Razstavni salon se nahaja na naslovu Tbilisijska 57, si-1000 Ljubljana (Vič) 
   Kje se nahajamo?

    

    8. KAKŠNI SO ERGONOMSKI PISARNIŠKI STOLI?

   Ergonomski pisarniški stoli so stoli, ki zagotavljajo udobno večurno sedenje brez bolečin. Uporabniku zagotavlja optimalen oprijem celotnega telesa ter preprečujejo oz. zmanjšuje možnost nepravilnega sedenje, imamo možnost regulacije posameznih elementov kot npr. višino naslona, dodatno nastavljivo ledveno oporo, nastavljiv vzglavnik, drsno ploščo sedežnega dela, poudarjen ledveni del naslona, v celoti ergonomsko oblikovan naslon ter nastavljiva ročna opirala.

    

    9. ALI SI LAHKO SAM IZBEREM TIP BLAGA, USNJA, MREŽE IN BARVO?

   Da, večino stolov izdelujemo po naročilu, nekateri modeli pa so omejeni na določene barve oz. tip materiala.

   Vse barvne karte imate na ogled v našem razstavnem salonu. Ponujamo vam preko 20 različnih tipov blaga, usnja, umetnega usnja, mikrofibre ter tekstilni mrež. Vsak tip blaga ima med 10-30 različnih barvnih odtenkov.
   Barve blaga in usnja

    

   10. IMAM SVOJE BLAGO, GA LAHKO UPORABITE PRI IZDELAVI STOLA?

   Da, v kolikor je blago, usnje ali mreža primerna (odvisno od debeline, trdote, elastičnosti), vam lahko stol izdelamo v vašem blagu.

    

    11. RAZLIKA MED KVALITETNIM IN NEKVALITETNIM STOLOM?

   Razlike so po navadi skrite očem kupcev, ki se na pisarniške stole ne spoznajo, vidijo pa seveda razlike v ceni in ne vedo, zakaj je ''isti'' stol pri enem ali drugem proizvajalcu/dobavitelju dražji.

   Glavne razlike so naslednje:

   • Kvaliteta plastičnih komponent - npr. pvc podnožje, pokrovi sedežev, naslonov, ročna opirala.  Se bo plastičen krak zlomil po enem, dveh letih uporabe ali pa bo zdržal čez celotno obdobje uporabe?
   • Oblazinjenje – koliko ciklov obrabe ima blago – 30.000 (malo), 50.000 (povprečno) ali 100.000 ciklov (veliko) – bo obraba blaga vidna že po enem letu ali po petih, šestih, desetih letih uporabe?
   • Kako kvaliteten je mehanizem? Se zatika, ne blokira v željeni poziciji ali teče gladko in enostavno?
   • Kako kvalitetna je pena na sedišču in naslonu? Boste imeli že po enem letu občutek, da sedite na lesenem sedežu ali bo občutek sedenja prijeten še po letih uporabe?
   • Plinski dvižnik – se sedišče spušča med sedenjem ali stol sam dviga, medtem ko ne sedite na stolu? Boste plinski dvižnik menjali po enem letu ali po desetih letih?
   • So površine ročnih blazinic mehke (poliuretanske) ali trde plastične?
   • So kolesa gumirana (ne puščajo sledi na parketu in so tiha) ali plastična (puščajo sledi in lahko poškodujejo parket ter so glasna)
   • Kakšna je garancija stola, vam prodajalec nudi servis tudi po izteku garancije?

   Kot pri vseh drugih stvareh je po navadi najcenejši nakup dolgoročno tudi najdražji.

    

    12. DOBAVNI ROKI PISARNIŠKIH IN OSTALIH STOLOV?

   V kolikor je stol na zalogi je dobavni rok od 1 do 3 dni. Stole, ki so narejeni po naročilu, lahko pričakujete v roku 10-14 dni.

    

    13. KAKO JE S PREVZEMOM STOLOV?

   Vsi prevzemi se izvajajo na naslovu naše proizvodnje/skladišča - Koprska 56, si-1000 Ljubljana (cca. 300m od našega razstavnega salona) med Pon. – Pet. /  8:00 - 16:00 uro.

   Po predhodnem dogovoru lahko naročeno blago prevzamete tudi med 16:00 in 18:00 uro (Pon. –  Čet.) v našem razstavnem salonu na naslovu Koprska 57, si-1000 Ljubljana.
   Kontakt

    

   Pogosta vprašanja o dvižnih mizah (FAQ)

    1. ZAKAJ IZBRATI DVIŽNO MIZO?

   Ljudje na splošno zaradi sprememb narave dela v večini vedno več sedimo, kar vsekakor ni dobro. Sedimo v pisarnah, sedimo doma za mizo, sedimo pred kavčem. Možne posledice so utrujenost, bolečine v križu, vratu, odrevenelost in mravljinčenje noge ter rok ter na splošno slabše psihofizično počutje.

   Lahko imate najboljši ergonomski stol na svetu, pa to še vedno ne bo spremenilo dejstva, da ljudje enostavno nismo narejeni za večurno neprekinjeno sedenje.
   Edina prava rešitev za ta problem je višinsko nastavljiva dvižna miza, ki vam omogoča izmenično delo sede in stoje, saj si dvižno mizo po potrebi dvignete in delate nekaj časa stoje, da si tole odpočije od sedenja, nato pa si mizo enostavno spustite nazaj in delate sede.

   Druga prednost dvižno nastavljive mize pa je tudi "fina" nastavitev višine mize medtem ko sedite. Standardne (fiksne) mize imajo namreč višino mizne plošče (v večini) nekje okoli 75 cm, kar pa ni nujno, da ustreza tudi vam. Ljudje smo različno visoki, uporabljamo različne stole in imamo različne preference in potrebe, dvižna miza pa omogoča ravno to – da si mizo nastavite na višino, ki vam najbolj ustreza in s tem pomaga pri blažitvi posledic dolgotrajnega sedenja.

   Preveri ponudbo dvižnih miz

    

   2. ALI DVIŽNE MIZE TUDI DOSTAVITE NA DOM ALI V PODJETJE?

   Da, dvižne pisalne dostavljamo po celotni Sloveniji, tako fizičnim osebam kot poslovnim subjektom.

    

   3. ALI PODNOŽJE DVIŽNE MIZE TUDI SESTAVITE IN DOSTAVITE?

   Ob predhodnem dogovoru lahko ogrodje mize dostavimo in sestavimo na objektu.

    

   4. ALI JE SESTAVLJANJE MIZ ZAHTEVNO?

   Sestavljanje dvižne mize ni zahtevno, ob nakupu prejmete slikovna navodila, poleg tega pa si lahko na naši spletni strani ogledate tudi video navodila.

   Video navodila za sestavljanje dvižne mize PRO
   Video navodila za sestavljanje dvižne mize MANUAL

    

    5. ALI IMAJO ELEKTRIČNE DVIŽNE MIZE VARNOSTNI SISTEM PRED TRKOM?

   Da, električne dvižne mize imajo varnostni sistem za prepoznavanje ovire. V primeru trka se ogrodje ustavi in pomakne v nasprotno smer.

    

   6. KAKŠNA JE NOSILNOST DVIŽNIH PISALNIH MIZ?

   Nosilnost dvižnih pisalnih miz se razlikuje glede na model. Največjo nosilnost ima ogrodje Pro – cca. 120 kg.

    

   7. KAKŠNA JE RAZLIKA MED MODELOM SINGLE IN PRO DVIŽNO MIZO?

   Single dvižna miza ima en motor, ki preko osovine poganja obe dvižni nogi. Pisalna miza Pro ima dva motorja in sicer v vsaki dvižni nogi po enega. Pro miza lahko prenese večje obremenitve in je bolj tiha.


   primerjava

   8. KAKŠNA JE MINIMALNA ŠIRINA IN DOLŽINA MIZNE PLOŠČE?

   Širina dvižne mize je omejena z dolžino nosilcev na levem in desnem delu pod mizno ploščo. Dolžina nosilcev je 60 cm, kar je tudi minimalna širina mizne plošče. Dolžina mizne plošče pa se giblje nekje med 107cm do 200 cm.

    

   9. ALI JE PODNOŽJE DVIŽNE MIZE NASTAVLJIVO PO DOLŽINI?

   Da, podnožje dvižne mize je nastavljivo po dolžini in sicer od 107 do 180 cm. Glede na željeno dimenzije mizne plošče se nato prilagodi dolžino podnožja, da je miza čim bolj stabilna in čvrsta.

    

   10. KAKŠNE FUNKCIJE IMA ELEKTRIČNA KONZOLA DVIŽNE MIZE?

   S pomočjo konzole določate višino dvižne mize. Imate možnost shranjevanje do štirih (4) različnih višin mize. S pomočjo konzole lahko prav tako določite minimalno in maksimalno višino mizne plošče.

   Video navodila za uporabo dvižnih miz

    

   11. KOLIKŠNA JE MINIMALNA IN MAKSIMALNA VIŠINA DVIŽNE PISALNE MIZE?

   Vsak model dvižne mize (Single, Double, Pro, Manual) ima drugačno minimalno in maksimalno višino. Najbolj prilagodljiva je dvižna miza Pro z možnostjo nastavitve med 65 cm in 130 cm.

    

   12. MIZNE PLOŠČE IZDELUJETE TUDI PO MERI?

   Da, v kolikor bi stranka želela mizno ploščo drugačnih dimenzij, ki odstopajo od naših standardnih dimenzij, vam jo lahko naredimo po meri. To velja tudi za izbiro laminata oz. vrste lesa, barve – barvne karte imamo v našem razstavnem salonu. Dobavni rok je v takšnem primeru nekoliko daljši.

    

   13. RAD BI OBDRŽAL SVOJO OBSTOJEČO MIZNO PLOŠČO IN KUPIL LE PODNOŽJE DVIŽNE PISALNE MIZE. JE TO MOŽNO?

   Da, ponujamo tudi nakup dvižnega podnožja brez mizne plošče na katerega lahko pritrdite obstoječo mizno ploščo. Pred nakupom preverite ali mizna plošča dimenzijsko ustreza minimalnim oz. maksimalnim zahtevam ogrodja, ki ste ga izbrali! (dolžina / širina mizne plošče)

    

   14. RAZLIKA MED KVALITETNIM IN NEKVALITETNIM PODNOŽJEM DVIŽNE PISALNE MIZE?

   Na prvi pogled so si električne mize zelo podobne, vendar se razlike skrivajo v detajlih, ki niso tako očitne, se pa poznajo pri uporabi mize in skozi leta uporabe.
   Nekatere razlike, ki kvalitetne mize ločijo od slabih:

   • Kako stabilna je miza, ko je v povišani poziciji (se ob dotiku oz. naslanjanju rok premika ali je stabilna?
   • Kako glasni so motorji v ogrodju mize?
   • Ima električna miza en motor v vsaki nogi (ali samo v eni nogi?)
   • Ima varnostni sistem pred trkom?
   • Kakšna je garancija?
   • Imate zagotovljen servis mize pri prodajalcu?

    

   15. KAKO JE Z GARANCIJO IN SERVISOM V PRIMERU OKVARE?

   Garancijska doba električnih miz je tri (3) leta od dneva nakupa. Vse potencialne reklamacije in servise vršimo v proizvodnih prostorih podjetja Ergoles d.o.o. na naslovu Koprska 56, si-1000 Ljubljana, razen če ni drugače dogovorjeno s stranko.

   Povezava na servis

    

   16. MED KATERIMI BARVAMI OGRODIJ LAHKO IZBIRAM?

   Izbirate lahko med tremi barvami ogrodja in sicer črno, sivo ali belo.

    

   17.  ALI POLEG OGRODJA MIZE DOBIM VSE VIJAKE, ORODJA IN NAVODILA?

   Da, v kompletu dobite vse potrebne vijake, orodja in navodila (pisna ter video) potrebna za montažo.

   Pogosta vprašanja o kolesih za stole (FAQ)

   1. Ali je za menjavo pisarniških koles potrebno orodje?

   Za menjavo koles ne potrebujete orodja, saj so kolesa le nataknjena v podnožje. V primeru problemov, kot so zagozdenost koles uporabite izvijač ali kladivo.

   Zamenjava kolesa na stolu - video

   2. Katera kolesa so primerna za laminat, parket in druge občutljive talne obloge?

   Najbolj primerna so kolesa, ki so gumirana, saj preprečujejo nastanek poškodb na predelu tal, kjer stol uporabljate. Uporaba gumiranih koles je priporočljiva tudi na trdih podlagah (npr. ploščice), saj ne povzročajo hrupa in lepše tečejo po površini.

   3. Kakšna je lahko razlika med kolesi?

   Razlika so v velikosti kolesa (premer od 5 cm do 7,5 cm), velikosti obroča pri puši (povezava na tabelo) in materialu (pvc, gumirana ali silikonska). Pri vsakem modelu kolesa so priložene dimenzije, da lahko preverite in izberete pravilni model, ki bo ustrezal tistemu, kar iščete.

   Velika izbira koles za pisarniške stole

   4. Ali je na kolesih 11mm puša standardna?

   Najbolj uporabljena dimenzija je 11 mm, čeprav je lahko tudi manjšega ali večjega premera. Pri vseh naših pisarniških stolih uporabljamo puše premera 11 mm.

   velika gumirana kolesa za pisarniške stole

    

   5. V čem se Roller kolesa razlikujejo od ostalih koles?

   Roller kolesa se razlikujejo od standardnih koles po atraktivnem videzu, po sestavi in večji nosilnosti (30 kg / kolo). Narejena so iz kovinskega ogrodja, samo kolo pa je iz silikona premera 7,5 cm. S svojo velikostjo in obliko so primerna za vse podlage in nudijo izjemno enostavno in lahkotno premikanje.

   velika silikonska roller kolesa za stole