30 let Ergolesa | Velika izbira pisarniških stolov in dvižnih miz | Dostava 2-3 dni
0 Košarica
Dodano v košarico
  V košarici je toliko izdelkov:
  Imaš 1 izdelek v košarici
   Skupaj

   News

   NAVODILA ZA ZAMENJAVO KOLES NA STOLU

   Če razmišljate o menjavi koles na stolu in ne veste kako ali imate s tem težave, smo vam pripravili kratka video navodila!

   Našteli smo vse možne situacije, ki se pojavijo pri menjavi koles na stolu:

   • Odstranjevanje kolesa
   • Odstranjevanje zagozdenega kolesa
   • Odstranjevanje kovinske puše iz podnožja
   • Vstavljanje novega kolesa v podnožje
   • Vstavljanje novega kolesa s pomočjo orodja

    

    

   NAVODILA ZA UPORABO DVIŽNIH MIZ

   Ali ste vedeli da imajo lahko dvižne mize več nastavitev kot samo premikanje po višini?

   Funkcije katere ponuja kontroler električne dvižne mize so : 

   • Nastavitev po višini
   • Nastavitev spomina
   • Nastavitev min. in max. višine
   • Nastavitev merskih enot
   • Ponastavitev - resetiranje podnožja 

   NASTAVITEV PO VIŠINI

   - Pritisnite »↑« za dvigovanje mize

   - Pritisnite »↓« za spuščanje mize

   NASTAVITEV SPOMINA

   - Nastavite mizo na želeno višino

   - Pritisnite in držite gumb “M”, dokler ne začne zaslon utripati, in nato pritisnite gumb “1”, da shranite izbrano višino pod položaj 1

   - V primeru da želite shraniti dodatne želene višine na posamezne položaje, uporabite ostale gumbe od 1-4 (skupno 4 položaji) in ponovite postopek. Nastavljene višine se ohranijo tudi, če je elektrika izklopljena.

   RESETIRANJE SPOMINA

   - Za resetiranje spomina držite gumb "M", dokler zaslon ne prične utripati, nato pritisnite gumb "1".

   NASTAVITEV MINIMALNE VIŠINE

   - Mizi določite minimalno višino

   - Pritisnite in hkrati držite gumba »↑« in »↓«

   - Nato pritisnite in držite gumb »↓«, medtem pa z drugim prstom trikrat pritisnite gumb »↑«

   - Zaslišali boste pisk, kar pomeni, da je minimalna višina nastavljena

   Nastavitev minimalne višine mize lahko odstranite tako, da ponovite zgoraj opisani postopek.

   NASTAVITEV MAKSIMALNE VIŠINE

   - Postavite mizo na želeno maksimalno višino

   - Pritisnite in držite gumba »↑« in »↓«

   - Nato pritisnite in držite gumb »↑«, medtem pa z drugim prstom trikrat pritisnite gumb »↓«

   - Zaslišali boste pisk, kar pomeni, da je maksimalna višina nastavljena 

   Nastavitev maksimalne višine mize lahko odstranite tako, da ponovite zgoraj opisani postopek.

   NASTAVITEV MERSKIH ENOT - CENTIMETRI ALI PALCI

   - Pritisnite hkrati gumbe »1«, »2« in »M« ter jih držite 5 sekund

   - Na zaslonu bo začel utripati »Cl«

   - Pritisnite gumb »1« za centimetre ali gumb »2« za palce

   PONASTAVITEV - RESETIRANJE PODNOŽJA

   - Pritisnite in držite gumba »↑« in »↓«, dokler miza ne doseže najnižje višine

   - Ponastavitev je končana, ko zaslišite pisk 

   ZAMENJAVA PLINSKEGA DVIŽNIKA ALI PODNOŽJA

    

   Želite zamenjati plinski dvižnik (dvižni mehanizim) ali podnožje na stolu, pa ne veste kako? Za vas smo pripravili kratka navodila.V koliko vam ne uspe, lahko stol pripeljete na servis: Koprska 56., 1000 Ljubljana.

   Velika izbira plinskih dvižnikov ali podnožij za pisarniške stole!

   Potrebno orodje: Klešče, kladivo, cilinder (opcijsko - v primeru, da je zaradi specifične oblike podnožja plinski dvižnik v notranjosti sredinske luknje podnožja in ga ni mogoče doseči/udariti z gumiranim kladivom).

   potrebno orodje za zamenjavo dvižnika

   Prvi korak: Stol previdno položite na tla (sedežni del naj bo obrnjen proti vam).

   pripravljen stol za zamenjavo dvižnika

   Drugi korak: Odmaknite pvc teleskop.

   odmaknite pvc teleskop

   Tretji korak: S klešči primite cev plinskega dvižnika in jo obrnite/zavrtite proti sebi. Z drugo roko se opirajte na ročno opiralo stola ali sedišče, da preprečite rotiranje.

   zamenjava plinskega dvižnika

   Četrti korak: Na sliki je označeno kam postaviti cilinder (v slučaju da je dvižnik znotraj podnožja). V primeru, da dvižnik gleda ven iz podnožja, cilindra ne potrebujete in lahko dvižnik izbijete brez le-tega samo z uporabo kladiva. 

   Prikaz kam postaviti cilinder

   Peti korak: Podnožje namestite na rob mize (po potrebi mizo predhodno zaščitite pred morebitnimi poškodbami!) ter ga čvrsto primite. Nato dvižnik z uporabo kladiva (in po potrebi cilindra) izbijte iz podnožja.

   Nameščeno podnožje na mizi

   Menjava dvižnika: V krak vstavite nov dvižnik (nataknite pvc teleskop). Dvižnik vstavite v mehanizem in stol postavite v pravilno lego in se usedite.

   KAKO PREPOZNATI KAKOVOSTEN STOL

    

   Čeprav so si stoli na prvi pogled vizualno zelo podobni, se lahko med seboj precej razlikujejo po svoji kakovosti. Tako smo za vas pripravili kratek vodič, da boste razumeli kateri stol je kakovosten in ga boste lažje prepoznali.

   DOBAR VS SLAB STOL

   1. KOLESA


   Kolesa naj zagotavljajo enostavno in nemoteno premikanje po prostoru. Lahko so različnih velikosti, oblik ali sestave (material). Pri cenejših stolih so kolesa izdelana iz trde PVC plastike, ki lahko na različnih podlagah povzroča trajne poškodbe. V podjetju Ergoles na vseh stolih uporabljamo gumirana kolesa, ki ne povzročajo poškodb tudi na mehkih oziroma občutljivih podlagah, kot so na primer parket... Večja kolesa se premikajo lažje in enostavneje. Najnovejša in zelo kakovostna so Roller kolesa, ki so večjega premera in narejena iz silikona. S svojo kovinsko konstrukcijo so primerna za najbolj zahtevne uporabnike in podlage.
   Velika izbira koles za stole
   slaba in dobra kolesa

    

   2. PODNOŽJE


   Podnožje stola zagotavlja stabilnost sedenja. Pri podnožjih poznamo več velikosti, materialov in oblik. Premajhno podnožje lahko privede do nestabilnosti stola in posledično do padca ter poškodb. Preveliko podnožje pa je lahko ob premikanju oziroma sedenju z dotikanjem nog moteče. Zaradi nekakovostnih materialov se lahko plastična in kovinska podnožja tudi zlomijo. Plastična podnožja, ki jih uporabljamo v podjetju Ergoles, so narejena iz kakovostnega materiala in so tudi konstrukcijsko dovolj stabilna. Naša najmočnejša kovinska podnožja so ulita iz enega kosa, tako zagotavljajo dolgo življenjsko dobo.
   Podnožja
   slaba in dobra podnožja

    

   3. DVIŽNI MEHANIZEM – DVIŽNIK


   Tudi pri tej komponenti prihaja do več variacij, kot so kakovost materiala in velikosti. Cenejši stoli imajo po navadi premajhne dvižnike s premalo hoda (dolžina nastavitve višine) in so slabše kakovosti. To se izraža v predčasnemu prenehanju delovanja. Ob sedenju se stol poseda, poleg tega pa lahko preneha delovati tudi dvigovanje. Pri nas uporabljamo več različnih velikosti dvižnikov, s čimer zagotovimo optimalno velikost samega dvižnika, kar pripomore k njegovemu trajnemu delovanju. Najdražji stoli se lahko pohvalijo s teleskopskimi dvižniki, ki so izredno trajni in kakovostni.
   Dvižniki
   dvižnik za stole

    

   4. MEHANIZEM STOLA

   Je povezovalni člen med sedežem in naslonom ter omogoča regulacijo nagiba. Cenejši mehanizmi imajo malo nastavitev, so slabše kakovosti in ne zagotavljajo trajnosti. Ker je mehanizem osrednji del stola, mora prenašati vse obremenitve, ki se pojavljajo med sedenjem na stolu. Le kakovosten mehanizem bo zagotovil, da ne prihaja do loma elementov znotraj ohišja. Pri podjetju Ergoles uporabljamo preizkušene mehanizme priznanih Evropskih in drugih proizvajalcev.
   SLAB IN DOBER MEHANIZEM STOLA
   5. SEDEŽ


   Sestava sedeža je nevidna, saj je prekrita z blagom, na spodnjem delu pa prekrita s PVC pokrovom ali blagom. Faktorji, ki vplivajo na kakovost sedeža so lahko: velikost sedeža, oblika, sestava in kakovost materialov. Pri Podjetju Ergoles uporabljamo visoko kakovostne komponente, saj se le tako izognemo nepotrebnemu lomljenju ali obrabi. S tem, pri normalni osem urni uporabi na dan, zagotavljamo dolgo življenjsko dobo. Uporabljamo tako ulito peno, kot navadno peno, sestavljeno iz različnih gostot in elastičnosti. S samo obliko sedeža zagotavljamo ergonomijo tako, da med sedenjem ne prihaja do zastojev pri cirkulaciji (omrtvičenih nog). Najnovejše smernice pri sedežu so sedenje na mreži, s katerim zagotavljamo maksimalno udobje in zračnost.
    SEDEŽ

   6. NASLON


   Ob naslanjanju mora naslon zagotoviti ustrezno udobje in podporo z možnostjo prilagoditve. V koliko naslon nima nastavitve po višini, se ergonomija zagotovi z nastavljivo ledveno podporo. Cenejši stoli po navadi ne zagotavljajo ne enega, ne drugega. Velikost in oblika naslona mora poskrbeti za pravo mero ergonomije, saj le tako dosežemo pravilnost večurnega sedenja. Tudi tukaj gre za naraščajoč trend uporabe mreže, ki zagotavlja udobje in zračnost.
    SLAB NASLON IN DOBER ERGONOMSKI NASLON

   7. VZGLAVNIK


   Funkcija vzglavnika je podpora glave. Vzglavnik mora biti nastavljiv, saj vam le tako nudi optimalno podporo v zgornjem delu vratu. Vzglavnik ni obvezni del stola je pa priporočljiv.

   FIKSNI VZGLAVNIK IN 3D VZGLAVNIK

   8. ROČNA OPIRALA

   Kakovostni stoli imajo nastavljiva ročna opirala. Najmanj, kar morajo omogočiti je nastavitev višine. Za bolj zahtevne uporabnike se lahko ročna opirala premikajo tudi po globini ali širini. Kakovostna ročna opirala so močne konstrukcije, saj morajo vzdržati obremenitve s težo zgornjega dela telesa.

    DOBRA IN SLABA ROČNA OPIRALA

   9. BLAGO


   Primernost tkanin najlažje ocenimo glede na rezultate Martindale testa. Ta nam pove, kako je posamezna tkanina odporna na obrabo, kar je pomembno pri uporabi tkanin za tapeciranje. Test simulira obrabo tkanine na sedalu z drgnjenjem, ob uporabi specifične sile. Višje je število obratov, bolj obstojna je tkanina. Za stole je primernost ciklov od 25.000 pa vse do 100.000. Pri nas uporabljamo blagove, ki zagotavljajo najboljšo kakovost z dodatkom vodoobojnosti.
   Blago Urban

   POŠKODOVANO BLAGO IN KAKOVOSTNO BLAGO URBAN

   Izberi svojega - Dynamic AIR - 44 kombinacij

   Izberi svojega - Dynamic AIR - 44 kombinacij

   Stol Dynamic AIR je slovenske izdelave primeren za doma ali pisarno. Odlikuje ga izredno močna konstrukcija v kombinaciji s kakovostnim sinhron mehanizmom. S oblika ledvenega dela nudi odlično ergonomsko oporo vaši hrbtenici. Poleg tega ima izredno velik maksimalen kot naslona naprej, kar v praksi pomeni, da nikoli ne izgubite opore z naslonom. Udobje zagotovljeno!
   Povezava na stol: Dynamic AIR
   pisarniski stol dynamic air

   • močan sinhron mehanizem
   • sedež z dvoslojno peno za udobje in dolgotrajnost
   • 3D nastavljiva ročna opirala
   • tapeciran v kakovostno blago Urban (zagotavlja vodoodbojnost)
   • kakovostna zračna mreža na naslonu
   • konstrukcija naslona iz kovine
   • močno kovinsko ali pvc podnožje
   • gumirana kolesa za občutljiva tla (parket,...)