Potrebujete dodatno pomoč: (01) 423 23 21 | Stole dostavi Pošta Slovenije | Z vami že 30 let!

Primerjava delovnih stolov

Delovni stoli so zelo pomemben dejavnik kvalitetnega življenja, saj zaradi novodobnega delovnega stila preživimo tudi več kot osem ur za pisalno mizo. Večurno sedenje se namreč hitro začne odražati na našem počutju in zdravju. Ne glede na delovno okolje, naj si bo to v pisarni ali doma, moramo poskrbeti za svoje telo in mu omogočiti udobno namestitev.

Tokrat smo pod drobnogled vzeli štiri delovne stole in jih primerjali med seboj:

 

primerjava stolov 

Cena delovnih stolov

Primerjavo delovnih stolov začenjamo pri ceni, ki je ponavadi odločilen dejavnik pri izbiri. Najcenejši od navedenih delovnih stolov je Delta (od 140,30€ dalje), vendar cena ni ne vpliva na njegovo kvaliteto. Sledi mu Beta Multi (od 178,13 € dalje), ki s svojo dolgoletno tradicijo zaseda sredinsko mesto med pisarniškimi stoli višjega in nižjega cenovnega razreda. Z nekaj dodatnimi detajli mu sledi Sigma (od 250,10 € dalje), ki s svojimi prefinjenimi linijami nemudoma pritegne pozornost in zaradi ergonomske oblike nudi dobro oporo za vse, ki presedite večino svojega delovnika. Najvišje na cenovni lestvici pa se nahaja delovni stol slovenske izdelave – Dynamic Air (od 300,12 €), ki se ravno tako ponaša z ergonomsko oblikovanim naslonom in sedežem.

Končne cene se razlikujejo glede na izbrane materiale tapeciranja. Za vsakega izmed navedenih delovnih stolov lahko izberete material po lastnih željah in zahtevah. Na voljo je široka ponudba najrazličnejših barv blaga ter naravnega in umetnega ustnja, s katerim boste oblikovali resnično personaliziran delovni stol.

Mehanizem

Vsi od predstavljenih delovnih stolov imajo sinhron mehanizem, ki je predvsem namenjen ljudem, ki presedijo več ur. S sinhronim mehanizmom se naklon sedeža in naslona premikata hkrati, kar prepreči drsenje naprej in podpira celotno telo, da ostane v pravilni legi.

Specifikacije

Pri izbiri pravega delovnega stola morate biti pozorni, da izberete takega, ki ustreza vaši telesni višini in teži.

Maksimalna nosilnost delovnih stolov

Največjo nosilnost imata Dynamic Air in Sigma, ki preneseta do 140 kg. Najvišja obremenitev Beta Multi znaša 120 kg, Delta pa z najnižjo nosilnostjo prenese 110 kg.

Sedež

Vsi štirje delovni stoli nudijo nastavljiv sedež po višini. Zaradi najnižje nastavitve višine sedeža je Beta Multi primeren za ljudi manjše rasti (od 150 do 190 cm). Po naročilu pa lahko Dynamic Air, Sigmi in Beta Multi pisarniškim stolom dodamo funkcijo nastavitve sedeža po globini, s čimer se izognete neprijetnemu pritisku sedeža na predel spodnje stegenske mišice za kolenom.

Sigma in Delta se ponašata s širšima sedežema, ki znašata 49 cm. Dynamic Air in Beta Multi jima sledita s 3 centimetre ožjimi sedeži.

Naslonjalo

Za vse, ki trpite za bolečinami v ledvenem predelu, imata Dynamo Air in Beta Multi delovna stola poudarjeno ledveno oporo. Sigmi in Beta Multi lahko prilagodite višino naslona. Z zračnim mrežastim naslonom, ki ga ponujata Dynamic Air in Delta pa se boste izognili tudi neprijetnemu segrevanju.

Opirala

Opirala nudijo oporo rokam in s tem razbremenijo napetost v ramenih in hrbtu. Nadgradnja statičnih so nastavljiva opirala, ki jih lahko prilagodite glede na razdaljo med vašim komolcem in ramo ter glede na višino mize. Najnižjo začetno pozicijo opiral ima delovni stol Dynamic Air (63 cm), centimeter višja sta Beta Multi in Delta (64 cm), najvišja opirala pa ima Sigma s 67 cm. Dodatna razlika med njimi je smer nastavljivosti opiral, ki deluje v vse smeri (3D) pri Dynamic Air in Sigma delovnem stolu, nastavljive po višini in širini pri Beta Multi (2D) in opirala nastavljiva po višini (1D) pri Delti. Za dodatno udobje so opirala na Dynamic air, Sigmi in Delti oblazinjena.

Kvaliteta, ki ne razočara

Vsi predstavljeni delovni stoli imajo gumirana kolesa, s katerimi preprečite poškodbe na tleh. Po naročilu pa vam lahko PVC podnožje zamenjamo s kovinskim za še večjo stabilnost.

Ker verjamemo v lastno kvaliteto, vam na vse delovne stole nudimo 24 mesecev garancije.

Izbira najustreznejšega delovnega stola

Zavedamo se, kako pomembna je izbira pravilnega delovnega stola, zato jih pred nakupom lahko preizkusite v našem razstavnem salonu, ki ga najdete na Tbilisijski 57., v Ljubljani. Za vsa morebitna vprašanja, so vam na voljo naši izkušeni prodajalci, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.